Římský salát na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Římský salát na másle
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48215 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
30 g | Máslo bylinkové |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
3 ks | Salát římský |
5 g | Sůl |
2 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 2,1mg |
Draslík | 416,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Salát římský, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Římský salát na másle postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme máslo, saláty rozpůlíme podélně a řezem dolů je vložíme na pánev. Necháme opékat 1-2 minuty, až začnou okraje karamelizovat. Vmícháme sůl, pepř, bylinkové máslo, tymián, lehce podlijeme vývarem, přiklopíme a necháme 4 minuty dusit. Vyjmeme děravou naběračkou a upravíme na talíře, přelijeme máslovou šťávou. |