Jednoduchý recept

Smažená treska s jablečno-vinnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48216
Kategorie: Brambory

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
4 kávová lžička Citronová šťáva
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
800 g Treska aljašská
2,5 dl Víno jablečné

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 648kJ
6% Sacharidy 21 g
17% Tuky 13 g
20% Sodík 409 mg
70% Bílkoviny 39 g

Smažená treska s jablečno-vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na úzké prozžky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka.

2

Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, obalíme ji v mouce a opečeme v zapékací míse na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pak ji lehce opepříme, mísu zakryjeme a dáme do již vypnuté trouby, předehřáté na 100°C.

3

V pánvi rozehřejeme zbylý olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, zalijeme jablečným vínem a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

4

Smaženou tresku podáváme s omáčkou a bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept