Smažená treska s jablečno-vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená treska s jablečno-vinnou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48216 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
4 kávová lžička | Citronová šťáva |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
2,5 dl | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 899,2mg |
Vláknina | 913,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená treska s jablečno-vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na úzké prozžky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka. |
2 | Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, obalíme ji v mouce a opečeme v zapékací míse na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pak ji lehce opepříme, mísu zakryjeme a dáme do již vypnuté trouby, předehřáté na 100°C. |
3 | V pánvi rozehřejeme zbylý olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, zalijeme jablečným vínem a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Omáčku dochutíme solí a pepřem. |
4 | Smaženou tresku podáváme s omáčkou a bramborovou kaší. |