Jednoduchý recept

Divoká kachna nadívaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 48217
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Bramborový knedlík
60 g Brambory
60 g Jablka
1200 g Kachna divoká
4 g Kmín celý
100 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko polotučné
1 g Muškátový oříšek
40 g Ořechy lískové
2 g Pepř černý mletý
80 g Strouhanka
12 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 134kJ
14% Sacharidy 49 g
40% Tuky 30 g
63% Sodík 1 g
88% Bílkoviny 49 g

Divoká kachna nadívaná postup přípravy receptu:

1

Jablko s bramborem oloupeme, nastrouháme nahrubo, přidáme strouhanku namočenou v mléce, vejce, přisypeme drcené oříšky, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a vše důkladně promícháme. Očištěnou a vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme, naplníme nádivkou, zašijeme, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, na povrch kachny položíme ještě několik hoblinek másla, podlijeme troškou vývaru, vložíme do trouby a za občasného podlévání pečeme doměkka.

2

Kachnu s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept