Divoká kachna na víně s griotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna na víně s griotkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48219 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
80 g | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
50 ml | Griotka |
150 g | Jablka |
3 g | Jalovec |
1200 g | Kachna divoká |
4 g | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý celý |
50 g | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
12 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
400 ml | Víno červené |
300 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 181,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Kmín celý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Vývar drůbeží, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka, Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna na víně s griotkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu osolíme, okmínujeme, slaninu nakrájíme na tenké plátky, kořenovou zeleninu a jablka nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo se sádlem, přisypeme cibuli se zeleninou, osmahneme, do břicha kachny vložíme jablka, otvor zašijeme, kachnu vložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, na povrch kachny poklademe plátky slaniny, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. V polovině pečení podlijeme vínem s griotkou a dopečeme. |
3 | Kachnu vyjmeme, naporcujeme, rozdělíme na talíře, z výpeku vyndáme celé koření, kachní porce doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem. |