Hovězí plátky s rajčatovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky s rajčatovým dipem
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48220 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Hovězí svíčková |
20 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
9 g | Sůl |
Na dip | |
---|---|
40 ml | Balsamico ocet |
2 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
30 g | Estragon |
40 ml | Hořčice |
1 dl | Kečup |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
30 g | Petržel kudrnka |
800 g | Rajčata |
1 ml | Tabasco |
40 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Balsamico ocet, Cibule, Citronová šťáva, Estragon, Rajčata, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Hořčice, Kečup, Olej olivový extra panenský, Petržel kudrnka, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky s rajčatovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložíme nakrájená rajčata a cibuli, kečup, worcesterovou omáčku, tabasco, hořčici, sůl, citronovou šťávu, olej, ocet balsamico a vše rozmixujeme ne úplně dohladka. |
2 | Slabé plátky svíčkové lehce naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném olivovém oleji 2 minuty z každé strany, při otáčení vložíme kousek másla. Odložíme na nahřátý talíř, zakryjeme alobalem a necháme 10 minut v teple odpočinout. Zatím nadrobno nasekáme bylinky a vmícháme je do rajčatové omáčky. |
3 | Na talíř upravíme plátek masa a okolo naneseme hotový rajčatový dip. |