Svatojakubské mušle s červeným kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svatojakubské mušle s červeným kaviárem
Svatojakubské mušle s červeným kaviárem
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 48221 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Gin |
4 polévková lžíce | Kaviár |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
12 ks | Mušle svatojakubské |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 433,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Gin, Kaviár, Kopr čerstvý, Limetka, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mušle svatojakubské, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svatojakubské mušle s červeným kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé mušle pořádně kartáčkem vyčistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. |
2 | Delším nožem otevřeme otvor do schránky, po povrchu ploché části tělíčko odřízneme od úchytu, které nám tak zůstane ve vypouklé části schránky a pomocí prstu je vyjmeme, dobře promyjeme (hlavně od písku) a odstraníme případné řasy. Oranžový jazýček zmáčkneme a ostrým nožem odřežeme černou část a střívko. Potom mušle znovu omyjeme a osušíme. Lastury znovu dobře omyjeme v horké vodě a osušíme. Použijeme je k servírování místo misky. |
3 | Mušle vložíme do misky, zalijeme je sójovou světlou omáčkou a ginem. Necháme je marinovat 10-15 minut. Mezitím omyjeme a osušíme limetky a pokrájíme je na osminky. Čerstvé lístky kopru omyjeme a odložíme na ozdobu. |
4 | V pánvi si rozpálíme olej s máslem, přidáme drobně posekaný česnek, který krátce orestujeme. Přidáme tělíčka mušlí, osolíme je, pokapeme citrónovou šťávou a podlijeme bílým vínem. Promícháme, restujeme je 2 minuty, pak je dusíme pod pokličkou 6-8 minut. |
5 | Hotové mušle dáme na čisté lastury, ozdobíme plátky limetky, kopru, kopečkem červeného kaviáru a servírujeme. |