Recept

Svatojakubské mušle s červeným kaviárem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48221
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Gin
4 polévková lžíce Kaviár
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 ks Limetka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
12 ks Mušle svatojakubské
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
0,5 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 117kJ
5% Sacharidy 18 g
18% Tuky 13 g
56% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Svatojakubské mušle s červeným kaviárem postup přípravy receptu:

1

Čerstvé mušle pořádně kartáčkem vyčistíme a omyjeme pod tekoucí vodou.

2

Delším nožem otevřeme otvor do schránky, po povrchu ploché části tělíčko odřízneme od úchytu, které nám tak zůstane ve vypouklé části schránky a pomocí prstu je vyjmeme, dobře promyjeme (hlavně od písku) a odstraníme případné řasy. Oranžový jazýček zmáčkneme a ostrým nožem odřežeme černou část a střívko. Potom mušle znovu omyjeme a osušíme. Lastury znovu dobře omyjeme v horké vodě a osušíme. Použijeme je k servírování místo misky.

3

Mušle vložíme do misky, zalijeme je sójovou světlou omáčkou a ginem. Necháme je marinovat 10-15 minut. Mezitím omyjeme a osušíme limetky a pokrájíme je na osminky. Čerstvé lístky kopru omyjeme a odložíme na ozdobu.

4

V pánvi si rozpálíme olej s máslem, přidáme drobně posekaný česnek, který krátce orestujeme. Přidáme tělíčka mušlí, osolíme je, pokapeme citrónovou šťávou a podlijeme bílým vínem. Promícháme, restujeme je 2 minuty, pak je dusíme pod pokličkou 6-8 minut.

5

Hotové mušle dáme na čisté lastury, ozdobíme plátky limetky, kopru, kopečkem červeného kaviáru a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept