Jednoduchý recept

Smažený okoun s dušeným celerem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48223

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Okoun - filety
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 166kJ
1% Sacharidy 5 g
4% Tuky 3 g
6% Sodík 129 mg
103% Bílkoviny 58 g

Smažený okoun s dušeným celerem postup přípravy receptu:

1

Rybí filety pokapeme citronovou šťávou, opepřme a osolíme. Celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

V pánvi rozehřejeme olivový olej a porce ryby na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Osmažené vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla.

3

Do výpeku v pánvi dáme celer a dusíme ho za stálého míchání 5 minut. Poté přilijeme pomerančovou šťávu, dochutíme zázvorem, pepřem a solí, promícháme a necháme ještě krátce prudce povařit.

4

Dušený celer rozdělíme na talíře, přidáme k němu ryby a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept