Smažený okoun s dušeným celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený okoun s dušeným celerem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48223 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Okoun - filety |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 91,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 78,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Pomerančová šťáva, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun - filety, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený okoun s dušeným celerem postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety pokapeme citronovou šťávou, opepřme a osolíme. Celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olivový olej a porce ryby na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Osmažené vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla. |
3 | Do výpeku v pánvi dáme celer a dusíme ho za stálého míchání 5 minut. Poté přilijeme pomerančovou šťávu, dochutíme zázvorem, pepřem a solí, promícháme a necháme ještě krátce prudce povařit. |
4 | Dušený celer rozdělíme na talíře, přidáme k němu ryby a podáváme. |