Smažený okoun s pikantní celerovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený okoun s pikantní celerovou směsí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48226 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Křenová pasta - Krenex |
600 g | Okouník mořský |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 dl | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 129,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Okouník mořský, Ořechy vlašské, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Křenová pasta - Krenex, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený okoun s pikantní celerovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme alespoň 10 minut uležet v chladnu. |
2 | Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké delší nudličky. |
3 | V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a nakrájený celer v něm vaříme 5 minut, až se všechna tekutina vsákne a celer je poloměkký. |
4 | K celeru přidáme nastrouhaný křen a smetanu, vše dobře promícháme a dáme do tepla. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm z obou stran osmažíme rybí porce dozlatova. |
6 | Na talíře rozprostřeme celerovou směs, na ni položíme porce ryby, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a podáváme. |