Jednoduchý recept

Smažený okoun s pikantní celerovou směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48226

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 kávová lžička Křenová pasta - Krenex
600 g Okouník mořský
2 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 dl Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 047kJ
2% Sacharidy 8 g
32% Tuky 24 g
24% Sodík 476 mg
107% Bílkoviny 60 g

Smažený okoun s pikantní celerovou směsí postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme alespoň 10 minut uležet v chladnu.

2

Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké delší nudličky.

3

V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a nakrájený celer v něm vaříme 5 minut, až se všechna tekutina vsákne a celer je poloměkký.

4

K celeru přidáme nastrouhaný křen a smetanu, vše dobře promícháme a dáme do tepla.

5

V pánvi rozehřejeme olej a na něm z obou stran osmažíme rybí porce dozlatova.

6

Na talíře rozprostřeme celerovou směs, na ni položíme porce ryby, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept