Recept

Jednohubky s tuřínem a vejcem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 48227

Ingredience

Vařený tuřín:
1 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Tuřín
4 dl Voda pitná
Suroviny:
60 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
1 ks Okurka salátová
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná
5 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 87 kcal
Kilojoule 365kJ
3% Sacharidy 11 g
4% Tuky 3 g
14% Sodík 276 mg
9% Bílkoviny 5 g

Jednohubky s tuřínem a vejcem postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku dáme vařit 4 dl vody s 0.5 lžičkou soli, 0.5 lžičkou cukru a 1 lžičkou citronové šťávy. Oloupeme a omyjeme malý tuřín, který pokrájíme na kostičky (1.5 x 1.5 cm) a dáme je vroucí vody. Vaříme 4-5 minut, scedíme a necháme okapat.

2

V druhém rendlíku s 4 dl vody uvaříme natvrdo 2 vejce, vaříme je 10 minut. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme a osušíme salátovou okurku (hadovku), ředkvičky a cherry rajčata. Okurku a ředkvičky nakrájíme na plátky, rajčata rozkrájíme na poloviny.

3

Jednohubky poskládáme takto: naspod dáme plátek okurky + plátek vajíčka + plátek ředkvičky + tuřín + rajče. Rajče položíme rozkrojenou stranou navrch. Do každé poloviny rajčete dáme půl lžičky hrubozrnné hořčice, ochutíme pepřem, solí, propíchneme párátky a jednohubky upravíme na mísu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept