Jednoduchý recept

Taštičky z listového těsta plněné žampiony a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48228

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Cibule
500 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mléko polotučné
1 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,293 kcal
Kilojoule 5 412kJ
29% Sacharidy 104 g
116% Tuky 87 g
19% Sodík 380 mg
52% Bílkoviny 29 g

Taštičky z listového těsta plněné žampiony a špenátem postup přípravy receptu:

1

Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Špenát omyjeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu rozkrájíme na kostičky.

2

V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova kostičky slaniny. Přidáme nakrájenou cibuli a žampiony, na prudkém ohni 5 minut smažíme a občas zamícháme. Poté ke směsi v pánvi přidáme nakrájený špenát a smažíme, až se odpaří všechna tekutina. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a necháme ji vychladnout.

3

Z listového těsta uděláme 10 plátků. Do středu každého plátku dáme 2 lžíce vychladlé houbovo-špenátové náplně a přeložíme přes roh, aby vznikla troúhelníková taštička. Okraje k sobě pevně přitiskneme.

4

Na plech dáme pečící papír a na něj rozložíme naplněné taštičky, které potřeme vajíčkem rozšlehaným v mléku.

5

Pečeme přibližně 30 minut v troubě, předehřáté na 180°C.

6

Taštičky podáváme teplé, vhodný k nim je zeleninový nebo rajčatový salát.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které necháme v sítu okapat. K náplni můžeme také přimíchat 2 stroužky prolisovaného česneku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept