Recept

Telecí steak s grilovanou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 48230

Ingredience

2 krajíc Chléb konzumní
3 ks Cibule
20 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Melasa
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
800 g Telecí kýta
200 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 724kJ
11% Sacharidy 39 g
9% Tuky 7 g
12% Sodík 235 mg
83% Bílkoviny 47 g

Telecí steak s grilovanou zeleninou postup přípravy receptu:

1

První si připravíme marinádu. Na mírném ohni osmažíme 1 cibulku, poté přidáme nadrcený česnek a smažíme ještě 1 minutu. Následně přidáme vodu a postupně přidáváme citronovou šťávu, kečup, melasu, ocet, protlak a worcester. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.

2

Steaky lehce naklepeme paličkou a potřeme vytvořenou marinádou, dáme do ledničky a necháme 20 minut odležet.

3

Gril si připravíme ve dvou teplotách. Jednu část na střední teplotu, druhou na maximální. Rošt potřeme důkladně olejem. Maso první grilujeme cca 2 minuty na vyšší teplotu, poté je přendáme a dopečeme dle vlastní chuti.

4

Mezitím si na gril dáme grilovat na plátky nakrájenou cibuli a na měsíčky nakrájená rajčata. Na závěr ještě ugrilujeme dokřupava chléb.

5

Na talíř poté dáme opečený steak, ugrilovanou zeleninu a krajíc opečeného chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept