Telecí steak s grilovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí steak s grilovanou zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48230 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb konzumní |
3 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Melasa |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Protlak rajčatový |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
200 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Melasa, Ocet vinný, Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kečup, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí steak s grilovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | První si připravíme marinádu. Na mírném ohni osmažíme 1 cibulku, poté přidáme nadrcený česnek a smažíme ještě 1 minutu. Následně přidáme vodu a postupně přidáváme citronovou šťávu, kečup, melasu, ocet, protlak a worcester. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. |
2 | Steaky lehce naklepeme paličkou a potřeme vytvořenou marinádou, dáme do ledničky a necháme 20 minut odležet. |
3 | Gril si připravíme ve dvou teplotách. Jednu část na střední teplotu, druhou na maximální. Rošt potřeme důkladně olejem. Maso první grilujeme cca 2 minuty na vyšší teplotu, poté je přendáme a dopečeme dle vlastní chuti. |
4 | Mezitím si na gril dáme grilovat na plátky nakrájenou cibuli a na měsíčky nakrájená rajčata. Na závěr ještě ugrilujeme dokřupava chléb. |
5 | Na talíř poté dáme opečený steak, ugrilovanou zeleninu a krajíc opečeného chleba. |