Recept

Grilovaná mořská ryba s koprem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 48234

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
20 ml Citronová šťáva
50 g Cukr třtinový
100 g Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
50 g Mouka kukuřičná
50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
50 ml Olej olivový
2 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1,5 kg Treska aljašská
200 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 743kJ
8% Sacharidy 29 g
37% Tuky 28 g
17% Sodík 348 mg
124% Bílkoviny 69 g

Grilovaná mořská ryba s koprem postup přípravy receptu:

1

První si připravíme marinádu. Na oleji lehce osmahneme cibulku,

2

přidáme nadrcený česnek a smažíme další 2 minuty. Poté přidáme postupně šťávu z citronu, cukr, oleje, chilli, koriandr, sójovou omáčku, zázvor a mouku s vodou. Smažíme cca 10 minut, na závěr dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.

3

Rybu omyjeme a očistíme. Tresku rozřízneme a zevnitř potřeme marinádou a trochem nasekaného kopru. Připravíme si na rybu alobal, potřeme ho marinádou a vysypeme koprem. Tresku následně do alobalu zabalíme.

4

Předehřejeme si gril a potřeme rošt olejem. Rybu grilujeme cca 30 minut, dokud není měkká.

Poznámka

Tresku můžeme popřípadě zaměnit za jinou mořskou rybu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept