Grilovaná mořská ryba s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná mořská ryba s koprem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48234 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
50 g | Cukr třtinový |
100 g | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
50 g | Mouka kukuřičná |
50 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
50 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1,5 kg | Treska aljašská |
200 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 138,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Kopr čerstvý, Koriandr čerstvý, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Treska aljašská, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná mořská ryba s koprem postup přípravy receptu:
1 | První si připravíme marinádu. Na oleji lehce osmahneme cibulku, |
2 | přidáme nadrcený česnek a smažíme další 2 minuty. Poté přidáme postupně šťávu z citronu, cukr, oleje, chilli, koriandr, sójovou omáčku, zázvor a mouku s vodou. Smažíme cca 10 minut, na závěr dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. |
3 | Rybu omyjeme a očistíme. Tresku rozřízneme a zevnitř potřeme marinádou a trochem nasekaného kopru. Připravíme si na rybu alobal, potřeme ho marinádou a vysypeme koprem. Tresku následně do alobalu zabalíme. |
4 | Předehřejeme si gril a potřeme rošt olejem. Rybu grilujeme cca 30 minut, dokud není měkká. |
Poznámka
Tresku můžeme popřípadě zaměnit za jinou mořskou rybu.