Jednoduchý recept

Nevařený borůvkový sirup

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48243

Ingredience

1 kg Borůvky
1 kg Cukr krystal
10 g Kyselina citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 322kJ
40% Sacharidy 143 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Nevařený borůvkový sirup postup přípravy receptu:

1

Čerstvé borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme vodou. Nasypeme do hrnce, promícháme s cukrem a necháme luhovat cca 1 týden.

2

Poté na čistou nádobu připevníme plátno, nalijeme na něj borůvky i se šťávou a zvolna necháme okapat. Zbylé borůvky prolisujeme a znovu přecedíme. Do šťávy vmícháme kyselinu citronovou a zahřejeme.

3

Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví a důkladně uzavřeme.

4

Uchováme na suchém, tmavém a chladném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na luhování- 1 týden.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept