Nevařený borůvkový sirup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nevařený borůvkový sirup
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48243 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
1 kg | Borůvky |
1 kg | Cukr krystal |
10 g | Kyselina citrónová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 143g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 98,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 67,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nevařený borůvkový sirup postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme vodou. Nasypeme do hrnce, promícháme s cukrem a necháme luhovat cca 1 týden. |
2 | Poté na čistou nádobu připevníme plátno, nalijeme na něj borůvky i se šťávou a zvolna necháme okapat. Zbylé borůvky prolisujeme a znovu přecedíme. Do šťávy vmícháme kyselinu citronovou a zahřejeme. |
3 | Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví a důkladně uzavřeme. |
4 | Uchováme na suchém, tmavém a chladném místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na luhování- 1 týden.