Recept

Grilovaný mořský okoun se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 48244
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Jablko granátové
1 špetka Kari koření
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Melasa
50 g Mouka kukuřičná
20 ml Ocet vinný
800 g Okouník mořský
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
1 špetka Sůl
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 218kJ
6% Sacharidy 22 g
5% Tuky 4 g
11% Sodík 219 mg
71% Bílkoviny 40 g

Grilovaný mořský okoun se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Filety z okouna posypeme oreganem a dáme stranou odležet. Mezitím si připravíme marinádu. Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku, nadrcený česnek a 3 nakrájená rajčata. Po cca 5 minutách přidáme nastrouhané jablko a postupně přidáváme kari, kmín, melasu, ocet, mouku a vodu. Dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem a za občasného míchání vaříme na mírném ohni cca 25 minut.

2

Papriky nakrájíme na proužky, zbylá rajčata na měsíčky. Gril rozehřejeme na střední teplotu a desku potřeme olejem. Papriky a rajčata grilujeme cca 2 minuty doměkka. Poté je jen udržujeme teplé.

3

Filety důkladně potřeme marinádou a grilujeme cca 5 minut z každé strany, dokud není maso měkké. Na talíř poté dáme horkou zeleninu, rybu a případně vše lehce potřeme znovu marinádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept