Jednoduchý recept

Zavařenina z hroznů s rozinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 48248

Ingredience

120 ml Citronová šťáva
500 g Cukr želírovací
4 cl Grappa
1,3 kg Hroznové víno
100 g Rozinky tmavé

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 48 kcal
Kilojoule 201kJ
3% Sacharidy 12 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
0% Bílkoviny 0 g

Zavařenina z hroznů s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Do grappy na 1 hodinu namočíme rozinky. Omyté hrozny bez jadérek rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu nakrájíme na čtvrtky, druhou polovinu rozmixujeme s citronovou šťávou. Namočené rozinky, nakrájené a rozmixované hrozny smícháme, přidáme želírovací cukr 3+1 a necháme 3 hodiny v klidu.

2

Po 3 hodinách přivedeme k varu a vaříme zprudka asi 4 minuty. Plníme do sklenic a ještě horkou zavařeninu uzavřeme.

Poznámka

Grappu můžeme nahradit jablečnou šťávou. Grappa je pálenka italského původu z vína nebo z matoliny (zbytky po lisování vína: slupky, semínka i třeba větvičky). Obsah alkoholu se zpravidla pohybuje mezi 37,5–60%. Chuť může být pokaždé jiná, záleží na odrůdě, místě pěstování i teplotě při které víno zrálo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept