Zavařenina z hroznů s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařenina z hroznů s rozinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 48248 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
120 ml | Citronová šťáva |
500 g | Cukr želírovací |
4 cl | Grappa |
1,3 kg | Hroznové víno |
100 g | Rozinky tmavé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 38,7mg |
Vláknina | 358,2mg |
Vitamín A | 13,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hroznové víno mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Grappa, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavařenina z hroznů s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do grappy na 1 hodinu namočíme rozinky. Omyté hrozny bez jadérek rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu nakrájíme na čtvrtky, druhou polovinu rozmixujeme s citronovou šťávou. Namočené rozinky, nakrájené a rozmixované hrozny smícháme, přidáme želírovací cukr 3+1 a necháme 3 hodiny v klidu. |
2 | Po 3 hodinách přivedeme k varu a vaříme zprudka asi 4 minuty. Plníme do sklenic a ještě horkou zavařeninu uzavřeme. |
Poznámka
Grappu můžeme nahradit jablečnou šťávou. Grappa je pálenka italského původu z vína nebo z matoliny (zbytky po lisování vína: slupky, semínka i třeba větvičky). Obsah alkoholu se zpravidla pohybuje mezi 37,5–60%. Chuť může být pokaždé jiná, záleží na odrůdě, místě pěstování i teplotě při které víno zrálo.