Jednoduchý recept

Toskánské mandlové sušenky (cantuccini)

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 48250

Ingredience

175 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mandle
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
0,5 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 748kJ
17% Sacharidy 60 g
20% Tuky 15 g
1% Sodík 25 mg
23% Bílkoviny 13 g

Toskánské mandlové sušenky (cantuccini) postup přípravy receptu:

1

Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a mletou skořicí a vmícháme vaječnou pěnu.

2

Mandle, spařené horkou vodou oloupeme a zamícháme do těsta z kterého vyválíme 4 válečky o průměru 5 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C na pečícím papíru asi 35 minut. Vytáhneme z trouby, necháme krátce vystydnout a nakrájíme na silnější plátky. Plátky naskládáme zpátky na pečící papír a pečeme v troubě ještě 8-10 minut.

Poznámka

Sušenky se namáčejí do vína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept