Majonézový dip s oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonézový dip s oříšky
Majonézový dip s oříšky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48252 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
3 polévková lžíce | Bujón zeleninový |
3 polévková lžíce | Majonéza |
0,5 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Oříšky piniové |
3 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Pesto |
2 polévková lžíce | Smetana zakysaná 15% |
3 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 106,2mg |
Vláknina | 942,3mg |
Vitamín A | 170,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Majonéza, Máta, Oříšky piniové, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Olej olivový, Pesto, Smetana zakysaná 15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Majonézový dip s oříšky postup přípravy receptu:
1 | V teflonové pánvi si opražíme dozlatova piniové oříšky. Do hrnce dáme 5 dl vody, na hrnec posadíme mísu, do ní vlijeme bílý vinný ocet, vejce, olej, zeleninový bujon, zakysanou smetanu, sůl, pepř a nad parou vyšleháme hustý krém. Omyjeme citronovou mátu, bazalku, bylinky drobně pokrájíme. Dáme je do druhé misky, přidáme majonézu, omáčku pesto a směs důkladně promícháme. Když krém vychladne, přimícháme k němu směs s majonézou. Znovu vše důkladně promícháme, dochutíme solí, pepřem a necháme vychladit. Dip podáváme ozdobený piniovými oříšky. |