Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48253
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,029 kcal
Kilojoule 4 306kJ
30% Sacharidy 110 g
35% Tuky 26 g
80% Sodík 2 g
64% Bílkoviny 36 g

Rigatoni al´arrabiata postup přípravy receptu:

1

Nejprve najemno pokrájíme čerstvé chilli papričky a česnek a nadrtíme lístky čerstvé bazalky.

2

Rigatoni uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut.

3

Do rozpáleného hrnce nalijeme extra panenský olivový olej a na něm velmi lehce osmahneme česnek s chilli papričkami. Do směsi propasírujeme oloupaná nakrájená rajčata San Marzano, zvýšíme příkon tepla a směs 10 minut provaříme a přidáme nadrcenou bazalku. Do horké omáčky nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano, přidáme čerstvě uvařené rigatoni, dobře promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.

Poznámka

Parmezán nikdy nepoužíváme předem strouhaný, ale celý – strouháme jej až přímo do omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept