Rigatoni al´arrabiata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni al´arrabiata
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48253 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
5 g | Bazalka |
50 g | Česnek |
40 g | Chilli paprička |
100 g | Olej olivový extra panenský |
2 kg | Rajčata |
20 g | Sůl |
500 g | Sýr Parmezán |
2 kg | Těstoviny Rigatoni |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 554,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni al´arrabiata postup přípravy receptu:
1 | Nejprve najemno pokrájíme čerstvé chilli papričky a česnek a nadrtíme lístky čerstvé bazalky. |
2 | Rigatoni uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut. |
3 | Do rozpáleného hrnce nalijeme extra panenský olivový olej a na něm velmi lehce osmahneme česnek s chilli papričkami. Do směsi propasírujeme oloupaná nakrájená rajčata San Marzano, zvýšíme příkon tepla a směs 10 minut provaříme a přidáme nadrcenou bazalku. Do horké omáčky nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano, přidáme čerstvě uvařené rigatoni, dobře promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme. |
Poznámka
Parmezán nikdy nepoužíváme předem strouhaný, ale celý – strouháme jej až přímo do omáčky.