Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48255
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

10 g Chilli koření mleté
150 g Máslo čerstvé
500 g Pancetta
10 g Pepř černý mletý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
2,5 kg Špagety
20 g Sůl
300 g Sýr Parmezán
300 g Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,620 kcal
Kilojoule 6 780kJ
53% Sacharidy 192 g
86% Tuky 64 g
92% Sodík 2 g
95% Bílkoviny 53 g

Spaghetti alla carbonara postup přípravy receptu:

1

Nejprve na malé kostičky nakrájíme slaninu Pancetta a nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano. Dále v misce smícháme smetanu, mletý pepř, žloutky, parmezán a chilli koření. Dáváme pozor, aby se žloutky nesrážely, omáčka musí zůstat krémová.

2

Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut.

3

Na másle pomalu opečeme kostičky slaniny, až zesklovatí, přidáme uvařené špagety, důkladně promícháme a odstavíme z ohně.

4

Vše zalijeme smetanovým krémem, promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept