Recept

Tagliatelle se zaječím ragú

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 290 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 260 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 48259

Ingredience

5 ks Bobkový list
200 g Celer - nať
200 g Cibule
200 g Karotka
200 g Máslo čerstvé
300 g Olej olivový
200 g Pórek
400 g Rajčata
30 g Sůl
12 g Tymián čerstvý
400 ml Víno červené
1,8 kg Zaječí maso
40 g Česnek
Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente [47088]
0,5 kg Mouka pšeničná - Semolina
1,2 kg Mouka pšeničná hladká
500 g Olej olivový
90 g Sůl
360 g Vejce slepičí
Kuřecí základ Ambiente [47000]
6 ks Bobkový list
200 g Cibule
260 g Karotka
3 kg Kuřecí skelety
20 g Nové koření celé
40 g Olej olivový
2 g Pepř černý celý
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,726 kcal
Kilojoule 7 220kJ
40% Sacharidy 142 g
132% Tuky 99 g
243% Sodík 5 g
114% Bílkoviny 64 g

Tagliatelle se zaječím ragú postup přípravy receptu:

1

Očistíme zaječí stehna, oloupeme česnek, karotku a cibuli, očistíme pórek a řapíkatý celer. Celer, karotku, cibuli a pórek pokrájíme nadrobno, česnek nahrubo nasekáme.

2

Ve velkém kastrolu rozehřejeme olivový olej a na něm zprudka opečeme zaječí stehna, aby získala barvu a chuť. Opečená stehna vyjmeme, odložíme a na tuku v kastrolu orestujeme nakrájenou zeleninu a česnek. Přidáme čerstvý tymián s bobkovým listem, dále restujeme, až směs ztmavne, potom vše zalijeme červeným vínem chianti a svaříme. Do omáčkového základu pak vrátíme opečená stehna, podlijeme kuřecím základem Ambiente, přidáme překrájená rajčata San Marzano a dáme přikryté na 4 hodiny pozvolna dusit do trouby předehřáté na 115 °C.

3

Připravíme těsto na domácí těstoviny, rozválíme je na tenké placky, ze kterých nakrájíme široké dlouhé nudle tagliatelle.

4

Pro jednodušší krájení vyválené těsto několikrát přeložíme na sebe a podle potřeby krájíme tenčí nebo silnější nudle.

5

Než dokončíme ragú, uvaříme nudle v osolené vodě al dente, tj. asi 3 minuty.

6

Po 4 hodinách pozvolného dušení, když je maso šťavnaté a měkké, vyndáme je z kastrolu a dáme vychladnout. Vychladlé obereme z kostí, dvěma vidličkami roztrháme na vlákna a dáme do čistého kastrolu se změklým máslem. Na maso s máslem propasírujeme omáčku, podle chuti přisolíme a vše krátce povaříme. Přisypeme čerstvě uvařené tagliatelle, vše spolu promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.

7

Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente [47088]:

8

Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme. Je-li těsto příliš tuhé a nepoddajné, přidáme opatrně trošku vody.

9

Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit.

10

Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice.

11

Těsto vyválíme a vykrajujeme na požadované tvary (fettuccine, togliatelle apod.).

12

Těstoviny vaříme al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem. Vodu musíme osolit tak, aby byla slaná jako konečný pokrm. Množství vody musí být vždy pětinásobkem množství těstovin. Čerstvé těstoviny nikdy po uvaření neproplachujeme vodou, ale ihned je zamícháme s omáčkou.

13

Správně uvařené těstoviny al dente mají uvnitř malou světlou tečku. Pokud je uvaříme moc, nepojmou do sebe chuť omáčky a budou rozměklé, pokud je uvaříme málo, budou se lepit na zuby.

14

Kuřecí základ Ambiente [47000]:

15

Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.

16

Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.

17

Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

18

Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.

19

Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept