Řízky se žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky se žampióny
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4826 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka sójová plnotučná |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
4 plátek | Vepřová kýta |
120 g | Žampiony čerstvé |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 171,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Vepřová kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka sójová plnotučná, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky se žampióny postup přípravy receptu:
1 | Libové vepřové řízky naklepeme, osolíme a opečeme na oleji. |
2 | Když jsou měkké, přidáme sojovou mouku, nakrájenou cibuli a dopečeme. |
3 | Polijeme podušenými žampióny nakrájenými na plátky a dušenou zeleninou. |
Poznámka
Podáváme s rýží.