Tagliatelle se žampiony a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se žampiony a špenátem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48264 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Česnek |
200 g | Cibule |
200 g | Olej olivový extra panenský |
100 g | Ořechy vlašské |
33 g | Smetana 33% (šlehačka) |
300 g | Špenát listový čerstvý |
30 g | Sůl |
400 g | Sýr Parmezán |
1 kg | Žampiony čerstvé |
Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente [47088] | |
---|---|
1 kg | Mouka pšeničná hladká |
0,4 kg | Mouka pšeničná - Semolina |
400 g | Olej olivový |
72 g | Sůl |
288 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 190,8mg |
Draslík | 818,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Ořechy vlašské, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Smetana 33% (šlehačka), Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná - Semolina, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se žampiony a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těsto na domácí těstoviny, rozválíme ho na tenké placky, ze kterých nakrájíme široké dlouhé nudle tagliatelle. |
2 | Pro jednodušší krájení vyválené těsto několikrát přeložíme na sebe a podle potřeby krájíme tenčí nebo silnější nudle. Uvaříme je al dente, tj. asi 5 minut ve vroucí osolené vodě. |
3 | Oloupeme cibuli, česnek a žampiony. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek a žampiony na plátky a vše orestujeme na olivovém oleji. Přidáme oprané a osušené listy čerstvého špenátu spolu s nasekanými vlašskými ořechy a opékáme, dokud špenát nezměkne. Zalijeme smetanou, postrouháme sýrem Grana Padano (můžeme nahradit parmezánem) a osolíme. |
4 | Přidáme čerstvě uvařené tagliatelle a dobře promícháme. Nakonec pokapeme olivovým olejem. |
5 |
|
6 | Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente [47088]: |
7 | Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme. Je-li těsto příliš tuhé a nepoddajné, přidáme opatrně trošku vody. |
8 | Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit. |
9 | Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu odpočívat do lednice. |
10 | Těsto vyválíme a vykrajujeme na požadované tvary (fettuccine, tagliatelle, apod.). |
11 | Těstoviny vaříme al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem. Vodu musíme osolit tak, aby byla slaná jako konečný pokrm. Potřebné množství vody musí být vždy pětinásobkem množství těstovin. Čerstvé těstoviny nikdy po uvaření neproplachujeme vodou, ale ihned je zamícháme s omáčkou. |
12 | Správně uvařené těstoviny al dente mají uvnitř malou světlou tečku. Pokud je uvaříme moc, nepojmou do sebe chuť omáčky a budou rozměklé, pokud je uvaříme málo, budou se lepit na zuby. |