Jednoduchý recept

Pečená treska s pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48266
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Pórek
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
500 g Treska skvrnitá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 853kJ
13% Sacharidy 45 g
8% Tuky 6 g
18% Sodík 350 mg
95% Bílkoviny 53 g

Pečená treska s pórkem postup přípravy receptu:

1

Kůži na rybě nařízneme, tresku lehce pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Pórek omyjeme a příčně nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulky opláchneme vodou a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a také najemno nakrájíme. Chilli papričku nasekáme najemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené cibulky, česnek a chilli papričku na něm krátce osmahneme. Pak přidáme pórek a smažíme 3 minuty, potom přisypeme nakrájená rajčata, směs opepříme, osolíme a promícháme.

3

Zeleninovou směs z pánve dáme do zapékací mísy, na ni položíme tresku, posypeme koriandrem a pečeme 25 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.

4

Na servírovacích talířích podáváme tak, jak jsme rybu upekli - dole zelenina, na ní treska.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept