Hovězí závitky plněné sýrovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky plněné sýrovou směsí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48267 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
0,5 kg | Hovězí maso zadní |
2 dl | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 304,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky plněné sýrovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme je a osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. |
2 | Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. |
3 | V míse rozmačkáme sýr a smícháme s petrželkou, dochutíme hořčicí a rozetřeme na jednu stranu řízků. Plátky masa pevně zavineme a zajistíme proti rozevření párátky. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm krátce osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme vývar, přidáme nakrájená rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 30 minut. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby podléváme vínem. |
5 | Když jsou závitky měkké, dáme je na servírovací talíře, omáčku ještě dochutíme pepřem a solí, a nalijeme jí k závitkům. |
6 | Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo brambory. |