Jablečná kaše se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná kaše se sněhem
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4827 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
8 polévková lžíce | Cukr moučkový |
8 ks | Jablka |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
67% Kalorie 1,317 kcal
Kilojoule 5 512kJ
89% Sacharidy 319 g
4% Tuky 3 g
18% Sodík 351 mg
46% Bílkoviny 26 g
Uhlovodany | 319g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 61g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,6mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablečná kaše se sněhem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme jablka rozdělíme na díly, dáme do hrnce, přidáme cukr, víno a dusíme doměkka. |
2 | Rozmixujeme na kaši. |
3 | Máslem vymažeme zapékací nádobu. Pokryjeme dno kaší na ní dáme sníh z bílků s moučkovým cukrem, zase kaši a tak až do naplnění. |
4 | Povrch pocukrujeme a zapečeme. |