Remuládová omáčka k rostbífu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Remuládová omáčka k rostbífu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48272 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
300 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kečup |
500 g | Majonéza |
1,5 dl | Mléko polotučné |
1 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 258,8mg |
Draslík | 660,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 15,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Majonéza, Okurky nakládané, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Remuládová omáčka k rostbífu postup přípravy receptu:
1 | Šalotky omyjeme a nasekáme najemno. Vajíčka uvaříme natvrdo, ochladíme pod studenou vodou, oloupeme a najemno nakrájíme. Petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Okurku nakrájíme na malé kousky. |
2 | V míse důkladně promícháme majonézu, jogurt, mléko, kečup, hořčici, nakrájenou šalotku, petrželku a vajíčka, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. |
3 | Omáčku podáváme jako přílohu k studenému pečenému rostbífu. Můžeme podávat i se smaženými bramborami. |