Jednoduchý recept

Žampionová polévka s česnekovými krutony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48273
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

250 g Brambory
1 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 dl Víno bílé
0,5 l Vývar zeleninový
600 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 787kJ
15% Sacharidy 54 g
22% Tuky 16 g
48% Sodík 964 mg
28% Bílkoviny 16 g

Žampionová polévka s česnekovými krutony postup přípravy receptu:

1

Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a střídku nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci rozehřejeme polovinu másla a na něm lehce osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přisypeme žampiony a za stálého míchání 5 minut smažíme, potom přilijeme bílé víno a chvilku vaříme. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme trochu tymiánu, nakrájené brambory a vaříme dalších 10 minut.

3

V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme česnek, kostičky toastovéko chleba a opražíme je dozlatova.

4

Polévku v hrnci rozmixujeme a dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.

5

Polévku rozdělíme do talířů a posypeme opraženým česnekovým chlebem.

Poznámka

K žampionové polévce je vhodné pečivo, nejlépe čerstvá bageta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept