Penne s kedlubnou a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s kedlubnou a parmezánem
Penne s kedlubnou a parmezánem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48275 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pesto |
1 špetka | Sůl |
25 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Penne |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 10,3mg |
Draslík | 150,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s kedlubnou a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. |
2 | Kedlubny oloupeme, odřízneme dřevnaté části a zbylé nakrájíme na slabší krátké nudličky. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme nakrájené kedlubny a za stálého míchání smažíme do poloměkka. Pak přilijeme 1 dl vody z těstovin, přidáme pesto a dochutíme pepřem a solí. |
4 | Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme okapat, přidáme je do pánve ke kedlubnám a důkladně promícháme. |
5 | Směs rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme. |
Poznámka
Pro výraznější chuť je možné těstoviny na talíři ještě posypat nakrájenými bylinkami - bazalkou, pažitkou, petrželkou...