Jednoduchý recept

Grilované sardinky v pikantní omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 48278

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce Máta
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
500 g Rajčata
500 g Sardinka obecná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 889kJ
4% Sacharidy 14 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 13 mg
40% Bílkoviny 22 g

Grilované sardinky v pikantní omáčce postup přípravy receptu:

1

Do mixéru dáme česnek, středně pálivé chilli papričky bez semínek, mátu, koriandr, šťávu z citronu, olivový olej, papriku a kmín. Všechny suroviny pak rozmixujeme najemno, přelijeme do misky a necháme 10 minut odležet v ledničce.

2

Mezitím očistíme sardinky od hlav, ocásků a vyjmeme z nich páteř. Připravenou omáčkou je přelijeme a necháme přes noc odležet.

3

Na menší kousky nakrájíme rajčata, okurku a cibuli. Zeleninu opět přelijeme omáčkou a připravenou salsu dáme vychladit.

4

Gril rozehřejeme na střední teplotu a grilovací desku potřeme důkladně olejem. Sardinky grilujeme cca 2 minuty z každé strany, dokud nejsou propečené.

5

Ryby podáváme spolu s vychlazenou salsou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept