Grilované sardinky v pikantní omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované sardinky v pikantní omáčce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48278 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
500 g | Rajčata |
500 g | Sardinka obecná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 511,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citrony, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Máta, Okurka salátová, Paprika mletá sladká, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované sardinky v pikantní omáčce postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme česnek, středně pálivé chilli papričky bez semínek, mátu, koriandr, šťávu z citronu, olivový olej, papriku a kmín. Všechny suroviny pak rozmixujeme najemno, přelijeme do misky a necháme 10 minut odležet v ledničce. |
2 | Mezitím očistíme sardinky od hlav, ocásků a vyjmeme z nich páteř. Připravenou omáčkou je přelijeme a necháme přes noc odležet. |
3 | Na menší kousky nakrájíme rajčata, okurku a cibuli. Zeleninu opět přelijeme omáčkou a připravenou salsu dáme vychladit. |
4 | Gril rozehřejeme na střední teplotu a grilovací desku potřeme důkladně olejem. Sardinky grilujeme cca 2 minuty z každé strany, dokud nejsou propečené. |
5 | Ryby podáváme spolu s vychlazenou salsou. |