Jednoduchý recept

Jemný chlebový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48279

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
6 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
6 polévková lžíce Ocet vinný červený
6 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 hrst Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 514kJ
16% Sacharidy 56 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 78 mg
17% Bílkoviny 9 g

Jemný chlebový salát postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. V 1 dl vody s octem krátce povaříme cibuli, bobkový list a celý pepř, pak necháme vychladnout a přes cedník nalijeme na plátky chleba na talíři.

2

Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem.

3

Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oloupeme, omyjeme a rozkrájíme nadrobno.

4

Bazalku, petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.

5

Všechnu připravenou zeleninu smícháme ve velké míse, opepříme a osolíme. Přidáme česnek s olejem a kousky chleba, vše znovu důkladně promícháme a necháme v chladničce před podáváním alespoň 1 hodinu uležet.

6

Chléb vymačkáme a rozdělíme na kousky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz