Jemný chlebový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný chlebový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48279 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
6 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
6 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 hrst | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 383,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Ocet vinný červený, Paprika červená, Paprika žlutá, Pažitka, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný chlebový salát postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. V 1 dl vody s octem krátce povaříme cibuli, bobkový list a celý pepř, pak necháme vychladnout a přes cedník nalijeme na plátky chleba na talíři. |
2 | Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem. |
3 | Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Celer oloupeme, omyjeme a rozkrájíme nadrobno. |
4 | Bazalku, petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. |
5 | Všechnu připravenou zeleninu smícháme ve velké míse, opepříme a osolíme. Přidáme česnek s olejem a kousky chleba, vše znovu důkladně promícháme a necháme v chladničce před podáváním alespoň 1 hodinu uležet. |
6 | Chléb vymačkáme a rozdělíme na kousky. |