Penne s pikantní česnekovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s pikantní česnekovou omáčkou
Penne s pikantní česnekovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48284 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
25 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Penne |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 4,3mg |
Draslík | 60,7mg |
Vláknina | 821,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s pikantní česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. |
2 | Bazalku, petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
3 | Olivový olej, citronovou šťávu, česnek a bylinky důkladně promícháme nebo rozmixujeme, dochutíme paprikou, pepřem a solí. |
4 | Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme okapat a pak smícháme s připravenou směsí. |
5 | Rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme. |
Poznámka
Při přípravě můžeme ponechat stranou část bylinek a pak jimi posypat připravené porce na talíři.