Recept

Mečoun s citronovým pepřem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 48287
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Bazalka
1 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb konzumní
800 g Filé z mečouna
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
2 polévková lžíce Pepř citronový

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 718kJ
9% Sacharidy 34 g
48% Tuky 36 g
18% Sodík 358 mg
80% Bílkoviny 45 g

Mečoun s citronovým pepřem postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme rozehřáté máslo, prolisovaný česnek a bazalku. Pořádně zamícháme a dáme do ledničky. Plátky z mečouna potřeme olejem a následně pepřem, který co nejvíce vetřeme do masa. Maso dáme do ledničky odležet.

2

Papriky nakrájíme na plátky. Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme olejem, aby se maso a zelenina nepřichytaly. Maso grilujeme cca 4 minuty z každé strany, papriku dvě minuty, dokud trochu nezměkne. Steaky by se měly téměř rozpadat, avšak zůstat šťavnaté.

3

Na talíř položíme steak, na který dáme trochu česnekového másla. Vše ozdobíme grilovanou zeleninou a jako přílohu zvolíme čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept