Mečoun s citronovým pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun s citronovým pepřem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48287 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
800 g | Filé z mečouna |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
2 polévková lžíce | Pepř citronový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 690,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Filé z mečouna, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mečoun s citronovým pepřem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme rozehřáté máslo, prolisovaný česnek a bazalku. Pořádně zamícháme a dáme do ledničky. Plátky z mečouna potřeme olejem a následně pepřem, který co nejvíce vetřeme do masa. Maso dáme do ledničky odležet. |
2 | Papriky nakrájíme na plátky. Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme olejem, aby se maso a zelenina nepřichytaly. Maso grilujeme cca 4 minuty z každé strany, papriku dvě minuty, dokud trochu nezměkne. Steaky by se měly téměř rozpadat, avšak zůstat šťavnaté. |
3 | Na talíř položíme steak, na který dáme trochu česnekového másla. Vše ozdobíme grilovanou zeleninou a jako přílohu zvolíme čerstvý chléb. |