Lasagne se špenátem a rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne se špenátem a rukolou
Lasagne se špenátem a rukolou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48288 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Lasagne |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 hrst | Rukola |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 207,0mg |
Draslík | 587,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Oregano sušené, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne se špenátem a rukolou postup přípravy receptu:
1 | Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Rukolu přebereme, omyjeme, necháme v sítu okapat a nakrájíme ji najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na madrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata, rukolu a česnek smícháme v míse, dochutíme oreganem, pepřem a solí. Parmezán jemně nastrouháme. |
2 | Vejce smícháme s nastrouhaným parmezánem a nakrájeným špenátem, ochutíme pepřem a solí. |
3 | Do vymazané zapékací formy pak postupně pokládáme plátky lasagní, na ně špenátovou směs a rajčata s rukolou. Poslední horní vrstva je z lasagní, přelijeme ji rajčatovou omáčkou a dáme na ni nakrájené kousky másla. |
4 | Lasagne pečeme v troubě, předehřáté na 180 stupňů přibližně 30 minut, až změtknou a horní vrstva má zlatavou barvu. |
5 | Podáváme teplé. |