Brambory na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory na kari
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48292 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
250 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Kari koření |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 986,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Kari koření, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory na kari postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. |
2 | Rajčata spaříme pod horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
3 | V misce smícháme česnek a kari v 1 dl vody, dochutíme zázvorem. |
4 | V jiné mice smícháme mouku s jogurtem. |
5 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání v něm snažíme 20 minut nakrájené brambory. Potom k nim přidáme rajčata a jarní cibulky, směs česneku s kari kořením a vše krátce povaříme. Nakonec do směsi vmícháme jogurt s moukou a dobře prohřejeme. Před podáváním ještě dochutíme pepřem a solí. |