Kuřecí prsa s jemnou bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s jemnou bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48294 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 hrst | Kopr čerstvý |
600 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 246,0mg |
Draslík | 722,9mg |
Vláknina | 839,2mg |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s jemnou bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vajíčka uvaříme natvrdo, pak je ochladíme, oloupeme a nakrájíme najemno. |
2 | Petrželku, pažitku a kopr omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. |
3 | V míse smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, citronovou šťávu a hořčici, dochutíme solí a pepřem. Pak přimícháme nakrájená vajíčka a bylinky. |
4 | Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, rozkrájíme na porce, lehce opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm prudce ze všech stran opečeme, pak zmírníme oheň a smažíme doměkka. Během snmažení ještě dochutíme paprikou, pepřem a solí. |
5 | Upečené porce masa podáváme s připravenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |