Jednoduchý recept

Kuřecí prsa s jemnou bylinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48294
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
1 hrst Kopr čerstvý
600 g Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh tučný
2 ks Vejce slepičí
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 806kJ
2% Sacharidy 5 g
33% Tuky 25 g
16% Sodík 315 mg
81% Bílkoviny 46 g

Kuřecí prsa s jemnou bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vajíčka uvaříme natvrdo, pak je ochladíme, oloupeme a nakrájíme najemno.

2

Petrželku, pažitku a kopr omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme.

3

V míse smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, citronovou šťávu a hořčici, dochutíme solí a pepřem. Pak přimícháme nakrájená vajíčka a bylinky.

4

Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, rozkrájíme na porce, lehce opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm prudce ze všech stran opečeme, pak zmírníme oheň a smažíme doměkka. Během snmažení ještě dochutíme paprikou, pepřem a solí.

5

Upečené porce masa podáváme s připravenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept