Recept

Špagetová pikantní hnízda s mušlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48299

Ingredience

1 polévková lžíce Olej slunečnicový
400 g Špagety
0,5 polévková lžíce Sůl
2,5 l Voda pitná
Vaječná směs
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Olej chilli
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 ks Rajčata sušená sterilovaná
2 špetka Sůl
2 polévková lžíce Vejce slepičí
Dušené mušle s omáčkou
3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
12 ks Mušle svatojakubské
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Víno růžové
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
Na ozdobu
0,5 polévková lžíce Bazalka
0,5 polévková lžíce Meduňka

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,025 kcal
Kilojoule 4 287kJ
36% Sacharidy 129 g
57% Tuky 43 g
66% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 30 g

Špagetová pikantní hnízda s mušlemi postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci s 2.5 litry vody, 0.5 lžíci soli, 1 lžíci oleje uvaříme špagety podle návodu "na skus". Scedíme je, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Poté z nich na míse vytvarujeme

2

malá hnízda o průměru přibližně 8 cm.

3

Připravíme vaječnou směs. Sušená rajčata drobně pokrájíme. V misce vyšleháme vejce se solí, pepřem, kukuřičnou škrobovou moučkou, přidáme pokrájená rajčata a směs promícháme.

4

Čerstvé mušle pořádně kartáčkem vyčistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Delším nožem otevřeme otvor do schránky, po povrchu ploché části tělíčko odřízneme od úchytu, tak zůstane ve vypouklé části schránky a pomocí prstu je vyjmeme, dobře promyjeme (hlavně od písku) a odstraníme případné řasy. Oranžový jazýček zmáčkneme a ostrým nožem odřežeme černou část a střívko. Potom mušle znovu omyjeme a osušíme.

5

Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně posekáme. Očištěný česnek rozetřeme.

6

V pánvi rozpálíme olej s máslem, přidáme česnek, chilli papričku, krátce restujeme, přidáme tělíčka mušlí, osolíme je, pokapeme citrónovou šťávou a podlijeme růžovým vínem. Promícháme, restujeme je 2 minuty, pak dusíme pod pokličkou 6-8 minut. Mušle vyjmeme, do výpeku zamícháme zakysanou smetanu, necháme několik sekund probublat a vzniklou omáčku odstavíme z plotny.

7

V hlubší pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje (3 lžíce olivový olej + 1 lžíce olej chlli), na něj opatrně položíme připravená hnízda, která pokapeme vaječnou směsí a pod pokličkou smažíme přibližně 2-3 minuty.

8

Bazalku a meduňku omyjeme a odložíme na ozdobu. Hnízda poklademe na talíře, doprostřed položíme restované mušle, které polijeme smetanovou omáčkou, ozdobíme bylinkami a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept