Vepřové ražniči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ražniči
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 483 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
150 g | Hořčice |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1000 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 358,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tuk, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ražniči postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu nebo panenskou svíčkovou opláchneme a přes vlákno nakrájíme 4 plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme. |
2 | Opečené plátky naskládáme na talíř, přelijeme výpekem, obložíme cibulí nakrájenou na jemno, hořčicí a ihned podáváme. |
Tento recept bych spíš pojmenovala jako medailonky, ražniči je název pro jídlo na jehle. Pokud nebudu hodnotit název ale jídlo samotné, tak doporučuji jako velkou rychlovku. Půjde použít jak zmiňované maso, tak i třeba krkovička a taky třeba různé koření dle obliby. Jako přílohu jsem měla opékané brambory. Solím těsně před přípravou.