Jednoduchý recept

Indiánci z bílků s rybízovou marmeládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 48300
Kategorie: Zákusky

Ingredience

200 g Cukr krupice
100 g Marmeláda rybízová
40 g Piškoty dětské
5 ks Vaječný bílek slepičí
20 ml Voda pitná
250 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 041kJ
23% Sacharidy 83 g
19% Tuky 14 g
4% Sodík 72 mg
13% Bílkoviny 8 g

Indiánci z bílků s rybízovou marmeládou postup přípravy receptu:

1

Vaječné bílky ušleháme s třetinou cukru do tuhého sněhu, zbytek cukru svaříme s vodou ve vodní lázni na nitku. Horkou cukrovou šťávu vmícháme do sněhu tak, aby sníh z bíklů zůstal tuhý. Potom do hmoty opatrně vmícháme rybízovou marmeládu, aby se tuhost sněhu zachovala.

2

Vzniklou směsí naplníme cukářský sáček a hmotu ze sáčku stříkáme na piškoty do tvaru indiánků nahoře se špičkou. Takto připravené cukroví necháme ztuhnout a vychladit v lednici.

3

Když hmota na piškotech dostatečně ztuhne - asi po hodině a půl, rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a cukroví v ní namáčíme.

4

Máčené indiánky necháme vychadnout a ztuhnout v lednici. Podáváme jako zákusek studené.

Poznámka

V případě, že toto cukroví připravujeme pro celiaky, použijeme na přípravu bezlepkové piškoty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept