Kuřecí křídla s teriyaki omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí křídla s teriyaki omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 48301 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Brokolice |
2 ks | Cuketa |
1 kg | Kuřecí křídla |
20 ml | Olej rostlinný |
100 ml | Omáčka Teriyaki |
2 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 192,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 294,3mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Kuřecí křídla, Olej rostlinný, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Omáčka Teriyaki mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí křídla s teriyaki omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí křídla dáme do mísy a přelijeme teriyaki omáčkou. Necháme marinovat aspoň 2 hodiny, ideálně však přes noc. |
2 | Zeleninu důkladně omyjeme vodou od nečistot. Cuketu si nakrájíme na plátky, brokolici natrháme na růžičky a z čínského zelí odstraníme tvrdý střed. |
3 | Gril rozehřejeme na střední teplotu a grilovací desku pomažeme olejem. Kuřecí maso grilujeme cca 5 minut z každé strany, dokud není měkké a zároveň šťavnaté uvnitř. Zároveň grilujeme zeleninu, kterou potřeme zbytkem teriyaki omáčkou. |