Vejce natvrdo v tuňákové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce natvrdo v tuňákové omáčce
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 48303 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
12 ks | Ančovička - filety |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kapary |
100 g | Majonéza |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 335,3mg |
Draslík | 706,8mg |
Vláknina | 65,8mg |
Vitamín A | 389,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Citronová šťáva, Majonéza, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce natvrdo v tuňákové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně rozpůlíme. Rozložíme je na plochou mísu. |
2 | Rozmixujeme tuňáka, 4 filety ančoviček, 1 lžíci kaparů, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Do vzniklé pasty zlehka vmícháme majonézu a podle potřeby dochutíme. |
3 | Vejce potřeme připravenou omáčkou, ozdobíme zbylými ančovičkami a kapary. |
4 | Salát necháme před podáváním asi 30 minut v chladničce. |
Poznámka
Množství majonézy upravíme podle potřeby.