Jednoduchý recept

Zapečená rebarbora s ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48309
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

20 g Citronová kůra
50 g Cukr krupice
200 g Cukr vanilka
200 g Mascarpone
100 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká
1 g Muškátový oříšek
150 g Ořechy lískové
50 g Ovesné vločky
800 g Reveň (Rebarbora)
40 ml Voda pitná
20 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 991kJ
20% Sacharidy 73 g
60% Tuky 45 g
0% Sodík 7 mg
18% Bílkoviny 10 g

Zapečená rebarbora s ořechy postup přípravy receptu:

1

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 5cm dlouhé kousky. Vložíme do rendlíku, smícháme s vanilkovým cukrem a máslem, zalijeme vodou a zahříváme asi 5 minut. Opatrně promícháváme, aby si rebarbora zachovala tvar. Nakonec vmícháme mletý zázvor a odstavíme.

2

V míse vypracujeme z mouky a másla drobenku, vmícháme cukr, muškátový oříšek, ovesné vločky a nadrcené lískové ořechy.

3

Do máslem vymazaného pekáče rozložíme rebarborovou směs, bohatě posypeme drobenkou s oříšky a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 25 minut.

4

Po vytažení z trouby necháme dezert 10 minut odpočinout a zatím vyšleháme mascarpone s citronovou kůrou. Podáváme porci dezertu ozdobenou kopečkem mascarpone.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept