Zapečená rebarbora s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená rebarbora s ořechy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48309 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
20 g | Citronová kůra |
50 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr vanilka |
200 g | Mascarpone |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
1 g | Muškátový oříšek |
150 g | Ořechy lískové |
50 g | Ovesné vločky |
800 g | Reveň (Rebarbora) |
40 ml | Voda pitná |
20 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 639,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Muškátový oříšek, Ořechy lískové, Ovesné vločky, Reveň (Rebarbora), Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mascarpone, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená rebarbora s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 5cm dlouhé kousky. Vložíme do rendlíku, smícháme s vanilkovým cukrem a máslem, zalijeme vodou a zahříváme asi 5 minut. Opatrně promícháváme, aby si rebarbora zachovala tvar. Nakonec vmícháme mletý zázvor a odstavíme. |
2 | V míse vypracujeme z mouky a másla drobenku, vmícháme cukr, muškátový oříšek, ovesné vločky a nadrcené lískové ořechy. |
3 | Do máslem vymazaného pekáče rozložíme rebarborovou směs, bohatě posypeme drobenkou s oříšky a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 25 minut. |
4 | Po vytažení z trouby necháme dezert 10 minut odpočinout a zatím vyšleháme mascarpone s citronovou kůrou. Podáváme porci dezertu ozdobenou kopečkem mascarpone. |