Kaviár z husích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaviár z husích jater
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 48311 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Husí sádlo |
500 g | Játra husí |
50 g | Petržel - nať |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 960,4mg |
Draslík | 559,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Husí sádlo, Játra husí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaviár z husích jater postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Připravíme pánev a rozpálíme na ní sádlo. Vhodíme na něj cibuli, orestujeme ji a jakmile je opečená dozlatova, přidáme na ni husí játra a ještě dalších 10 minut restujeme. |
2 | Zatímco se játra restují, v menším hrnci natvrdo uvaříme 5 vajec. Pak je zchladíme, oloupeme skořápku a vejce nasekáme nadrobno. Nasekaná vejce s orestovanými husími játry umeleme v mlýnku. Potom umletou směs ještě dosolíme a dopepříme. Mažeme na pečivo a zdobíme petrželovou natí. |